6-тий аграрний супер-сезон: Львівщина запустила відлік часу до X ювілейного AGROPORTу Назад

6-тий аграрний супер-сезон: Львівщина запустила відлік часу до X ювілейного AGROPORTу

«Впровадження Цілей сталого розвитку на регіональному рівні» - стане ключовою темою AGROPORT West Lviv 2019, що відбудеться 21–23 березня при підтримці RIA.com на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

«Впровадження Цілей сталого розвитку на регіональному рівні» -  стане ключовою темою AGROPORT West Lviv 2019, що відбудеться 21–23 березня при підтримці RIA.com на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Про це заявили у січні організатори заходу під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з генеральним менеджером AGROPORT Ukraine Дмитром Титаренком та координатором програм розвитку ФАО в Україні Михайлом Малковим.

D:\Файлы\Documents\Проекты\Агро_порт\2019\Львов\прессуха_Январь_2019\3.jpg

Програма цьогорічного форуму відбудеться з урахуванням національного курсу по впровадженню Цілей сталого розвитку (ЦСР), що була представлена Урядом та з поточного року є базисом для розвитку всіх галузей України і має чіткі галузеві індикатори. Для обговорення цих питань та загальної стратегії 2030 з досягнення ЦСР буде запрошено представників профільних Міністерств, що задіяні у формуванні продовольчої безпеки.

«Відповідно до свого мандату, ФАО допомагає урядам країн-членів у забезпеченні продовольчої безпеки та розвитку сільського господарства в умовах зміни клімату. Тому ми активно підтримуємо ініціативу Кабінету Міністрів України про перегляд підходу регіонального планування відповідно до Цілей сталого розвитку та їхніх національних індикаторів», - зазначив Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні.


Ключем до сталого розвитку є досягнення балансу між експлуатацією природних ресурсів для соціально-економічного розвитку та збереженням екосистемних послуг, які мають вирішальне значення для благополуччя і життєдіяльності населення, що особливо стосується – новостворених територіальних громад. Експертна оцінка екосистем тисячоліття показала, що на відміну багатьох існуючих галузевих підходів саме міжсекторні та екосистемні – більш схильні забезпечити сталий розвиток територій. Саме тому Національна продовольча екосистема не обмежується питаннями агровиробництва та охоплює значно ширше коло: від інфраструктурного розвитку та розбудови сільських територій до харчування в дитячих закладах, системи охорони здоров’я, освіти тощо.

«Агропорт було засновано у Всесвітніи? день продовольства 16 жовтня 2014 (день народження ФАО), що і визначило наш подальший вектор: орієнтацію на Цілі Сталого Розвитку та децентралізацію фокусів на користь регіонів. Все це прослідковується як в нашій стратегії з розширення офіційних регіонів Агропорту, так і через головні тематики років.

У 2016-2017 рока ми почали фокусуватися на інвестиціях у якість, адаптації агровиробництва до світових стандартів безпечності харчових продуктів – підвищенні конкурентоздатності наших виробників. Тоді ж вперше спільно з ФАО на національному рівні ми торкнулися питання адаптації сільського господарства до змін клімату. Минулого року (2018) в кожному з регіонів фокус було розширено до Просторового розвитку (Spatial Development) з охопленням інфраструктурних факторів розвитку АПК та їх впливу на розвиток регіонів та сільських територій.

Продовольство – це не лише «поле» та «агровиробники», це екосистема, що об’єднує значно ширше коло учасників на всіх рівнях у державі і в кожному окремому регіоні, що і визначило наш сталий вектор на поточний рік» – зазначив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT Ukraine.


D:\Файлы\Documents\Проекты\Агро_порт\2019\Львов\прессуха_Январь_2019\1.jpg


Отож, із січня вже почалася активна стадія підготовки заходу, оскільки  часу залишилося небагато - менше 60-ти днів, про що організаторам нагадуватиме символічний годинник відліку часу вручений Дмитром Титаренко Львівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, що упродовж 21–23 березня 2019 р. вже вчетверте в області триватиме Міжнародний форум з розвитку фермерства «AGROPORT WEST LVIV 2019» / «АГРОПОРТ Захід Львів». Захід зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору, а також промоцію виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Львівської області. У роботі форуму візьмуть участь представники профільних міністерств і відомств, органів місцевої влади, іноземні делегації, виробники аграрної продукції, громадські організації та профільний бізнес.

Серед ключових тем: тваринництво, рослинництво, овочівництво, вирощування ягід, садівництво, зелений і гастрономічний туризм. Актуальними для всіх регіонів в поточному році залишаються питання адаптації сільського господарства до змін клімату, кооперації, розвитку сільських територій, доступ до інструментів фінансування і формування ланцюгів доданої вартості, виробництва органічної продукції та інших нішових напрямків, а також – діджиталізація сільського господарства.

За три дні очікується понад 7000 відвідувачів. Аудиторія не обмежується Львівською областю. Серед відвідувачів очікуються  представники агропідприємств та новостворених об’єднаних територіальних громад Західної та Центральна Україна, зокрема з: Київської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-франківської, Вінницької, Рівненської, Миколаївської та Житомирської областей.

В рамках заходу на відкритому майданчику та в середині терміналу протягом перших двох днів (21–22 березня) буде проходити виставка техніки та технологій з акцентом на західноукраїнських фермерів та аграріїв, а 23 березня захід завершиться у форматі дня поля та фермерського ярмарку на Кільцевій дорозі (біля Транссервіс-1). У перші два дні в чотирьох конференц-залах відвідувачів чекає насичена програма конференцій, семінарів та тренінгів.

В рамках ділової вечері вже традиційно відбудеться вручення незалежних премій серед агровиробників регіону – AGROPORT Awards Lviv 2019. Спільно з керівництвом областей будуть відзначені ті господарства і підприємства, що за підсумками року показали кращі результати в одній з 10 номінацій.

Форум проводиться за підтримки та участі: Всесвітньої продовольчої  та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академія аграрних наук. Організаторами виступають Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації та Aviabrand LLC.



21 березня (Четвер). День сталого сільського господарства

9.00 – 17.00

Робота виставки с/г техніки та технологій

Аеропорт

10.00–11.30

Стратегічна сесія «Екосистема Сталого Розвитку»

Аеропорт, Зал №1

12.00–12.30

Офіційне відкриття форуму та виставки за участю керівництва області та профільних Міністерств

Аеропорт, Зал №1

12.30–17.00

Семінари та конференції для агровиробників

Аеропорт, Зали №1–3

18.00–20.00

AGROPORT Awards Lviv 2019

Львіварня


22 березня (П’ятниця). День фермера

9.00 – 17.00

Робота виставки с/г техніки та технологій

Аеропорт

12.30–17.00

Семінари та конференції для агровиробників

Аеропорт, Зали №1–3


23 березня (Субота). День поля

10.00–10.15

Відкриття Дня поля та ярмарку

Кільцева, Головна сцена

10.30–13.30

Демонстраційні покази с/г техніки та тест-драйви

Кільцева, Демо-ділянки

14.00

Закриття AGROPORT West Lviv 2019

Кільцева, Головна сцена





Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье